012 - 677 0032

Berdasarkan pengalaman program diet dulu dan sedikit sebanyak ilmu nutrisi membantu saya mengamalkan menu makanan diet yang berkesan  sepanjang program detox atau program pelangsingan.

menu makanan diet

Dulu saya pengamal menu makanan diet. Sekarang saya sediakan menu makanan diet untuk pelanggan set kurus Shaklee saya . Terutama pada mereka yang betul-betul bercita-cita untuk kurus. Sekurang-kurangnya 21 hari menu makanan diet.

Jika anda sedang memgambil program pelangsingan atau set kurus shaklee di nasihat kan anda menjaga pemakanan sekali dengan menu makanan diet untuk elakkan cita-cita nak kurus yang sia-sia atau sangat lambat . Menu makanan diet bantu anda pecah lemak

makanan diet

Menu makanan diet membantu anda turun dengan cepat dan supaya anda tak sia-siakan wang yang anda dah laburkan untuk beli ” ubat kurus ” . Menu makanan diet juga bukan sebarangan menu. Anda perlu kira kalori . Kang ade yang susah payah jaga makan , ikat perut tapi tak turun jugak. Kuantiti tak menentukan kalori anda sikit atau banyak.tapi setiap kalori makanan yg amda ambil. Kalau makan buah je pun tapi buah yang banyak kalori pun tak membantu anda untuk kurus

kalori makanan

Bila kita kurang kan kalori makanan, fat bank anda yang dah bertahun tu mungkin tak jadi nak di simpan jadi pusaka. Sebab fat bank anda akan di gunakkan untuk bekal kalori/tenaga pada badan.Anda tak boleh berlapar untuk diet tau. Diet dengan berlapar akan aktif kan badan anda ke survival mode. Risiko untuk gemuk berganda di kemudian hari.

makanan diet 2

Menu makanan diet ada beberapa stage kalori. Sama ada crash diet atau 1000 ke 1200 kalori, selama 21 hari sekurang2 nya dan naikkan kalori sedikit demi sedikit. Jika anda bercadang untuk kurus dan perlukan khidmat nasihat vitamin kurus dan menu makanan diet, boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. Vitamin consultant, pakar pelangsingan dan pengedar shaklee : Olie 012 677 0032 . Saya akan bantu anda dengan cadangan menu yang bersesuaian tanpa menggangu metabolism  dan diet yo yo .