012 - 677 0032

Bersenam Tapi Susah Kawal Makan, Apa Perlu Buat jika berada dalam situasi macam ni. Sebab kalau kita besenam tapi masih makan macam biasa, apa yang kita burn masa bersenam akan di tambah balik dengan apa yang kita makan.

bersenam-tapi-susah-kawal-makan

 

 

Olie ingat lagi masa kerja gym dulu. Ramai customer yang datang gym bersenam tapi susah kawal makan. Yang bersenam lepas tu makan nasik lemak adalah perkara biasa. Tak pelik pun kalau kat malaysia ni. hehe . Olie dulu adalah jugak bersenam. Tapi sejak ada anak ni lebih banyak bersenam kat rumah uruskan rumah dan anak-anak. Senam jugak tu. Ingat senang ker nak kerja dari rumah dan bergelumang dengan anak setiap hari. Memang tak dan nak rehat-rehat tengok tv pun.

vitamin-kuruskan-badan

Jika anda rajin bersenam tapi susah kawal selera makan. Olie sarankan vitamin B Complex. Vitamin untuk orang yang nak diet dan cerdas beraktiviti tapi tak sampai hati nak tinggal kan makan lemak manis malaysia ni. Bcomplex menukar makanan kepada tenaga supaya tiada makanan/ gluosa berlebihan di simpan di dalam badan. So semua yang kita makan akan convert jadi tenaga . Makanan berlebihan kalau tidak convert jadi tenaga, ia akan jadi lemak tepu kat lengan, perut, peha . Dengan bcomplex, sambil kita senaman atau sambil kita ambil set kurus atau set detox, Sambil lemak lama di pecah kan badan kita tak simpan lemak yang baru. Senanam dan detox kita akan jadi lebih berkesan tanpa makanan baru ayang jadi lemak baru. Anda juga boleh cuba Vitamin potong selera makan tanpa dadah jika mahu.

Bcomplex ni jugak sesuai bagi anda yang tak aktif . yang rasa malas. Malas tu sebab metabolisim yang sudah malas. Akibat selalu skip makan. Bcomp akan bantu aktifkan balik metabolisim supaya kekal bertenaga. Olie memang  makan B complex setiap hari. Selain untuk tenaga dan bantu diet , olie ambil bcomplex untuk mengelakkan olie mengalami masalah kekurangan b complex

Jika ada sebarang pertanyaan mengenai cadangan vitamin dan khidmat nasihat boleh hubungi Olie di 012-677 0032 ( Vitamin Consultant & Pengedar Sah Shaklee ) 😉