012 - 677 0032

Raya ni banyak maknan sedap ni. Dari satu rumah ke satu rumah.Open house sana, open house sini. Jangan terlebih makan pada yang dah terlebih berat ye.. Habis semua kg masa bulan puasa tu. Nak kawal macam mana maknan sedap..hohoho.. ok, cuba ikut cara ni. Cara potong selera makan . Boleh di cuba sebelum pegi open house supaya korang tak makan banyak.

cara potong selera makan

Beli chewing gum atau gula-gula mentol . Paling baik chewing gum la sebab kita kunyah lama. Rasa mentol yang sebati kat dalam mulut tu akan buatkan korang hilang rasa kesedapan rendang ketupat dan kueh muih kat rumah orang nanti. Taste dia akan betukar. Kalu kat rumah boleh guggle Listerine je. lagi kuat

Agak-agak rasa mentol makin hilang . Kunyah lagi chewing gum tu. Bagus jugak untuk mengelakkan mengunyah kueh raya banyak sangat. Kalau orang tanya kenapa tak makan. Dah kenyang… hahahaha

Offcourse la raya ni kalau boleh nak makan. Tak da masalah. Tapi pasikan korang start diet atau program pelangsingan korang.. if not….huhu…

Selamat mencuba ! 😉