Vitamin B Complex ni vitamin yang ada dalam basic wellness. Basic wellness bermaksud vitamin basic yang kita perlu ambil setiap hari. Sama ada dari makanan atau suppliment atau kedua-dua nya sebab kita perlu makan vitamin kerana zat dalam makanan kadang-kadang musnah.

vitamin-b-complex

vitamin-b-complex

Mengandungi Kesemua jenis vitamin B dengan 8 komponen penting vitamin B termasuk 100% biotin dan asid folik. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan di simpan sebaliknya di singkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari untuk menyokong kesihatan badan yang memerlukan viramin B . VItamin B Complex Shaklee juga adalah vitamin B yang mudah larut dan memberikan kesan yang optimun .

vitamin-b-complex-shaklee

vitamin-b-complex-shaklee

Kekurangan vitamin B boleh menyebabkan kita mengalami masalah kesihatan dan mengganggu sisitem badan dari bekerja dengan baik. Ada banyak manfaat vitamin B yang kita tidak tahu yang sangat membantu kita menjalani kehidupan harian dengan lebih  baik. Mengambil sebiji vitamin B complex shaklee atau lebih boleh membantu kita untuk lebih sihat dan ceria.

Berkaitan : 11 tanda kekurangan vitamin B complex , Bersenam tapi susah kawal selera makan , kekurangan vitamin b menyebabkan penyakit jiwa,