Kepakaran kami membantu anda mendapat cadangan vitamin yang bersesuian dengan khidmat nasihat secara profisional Hubungi Olie 012 677 0032 ( Vitamin consultant )

Category Archives: Kesihatan

BELI VITAMIN LEBIH MURAH DARI BELI INSURANCE

Cabaran kempen kesihatan ” beli vitamin lebih murah dari beli insurance “ Assalamualaikum semua. Sangat excited bulan ni sebab akan join cabaran kempen kesihatan buat pertama kali selama 3 tahun bergelar blogger ni dengan topic beli vitamin lebih murah dari beli insurance. Seronok nak join Ye la bila kita berjemaah lebih seronok dari sorang- sorang.

Post Tagged with
Read More

Peria Katak Untuk Kencing Manis

Khasiat Peria Katak Untuk Kencing Manis Olie tak ade masalah kencing manis.Tapi mak dan nenek ada . Selalu diorg makan peria katak ni .mungkin sebab khasiat peria katak untuk kencing manis . Dulu Olie memang tak tahu peria katak ni membantu kencing manis. Cuma tahu ni lauk fav family AKA lauk keturunan

Read More

Penyebab Sakit Lutut Di Kalangan Wanita

Sakit lutut dan wanita tak dapat di pisah kan . Terutama wanita yang sudah berumur dan sudah melahirkan anak. Orang kata sebab tak jaga pantang dulu. Betul ke ? Adakah semua wanita tak jaga pantang ?

Read More

Mak Mentua Saya Cuba Ni Untuk Lutut Longgar Dan Sakit

Post Image

Makin meningkat usia makin lutut longgar dan sakit . Penyakit orang tua di kalangan wanita . Ia menyebabkan rasa sakit dan kurang stabil ketika berjalan terutama naik tangga atau bangun dari duduk.

Read More

Sebab Antioksida Sangat Penting Di Zaman Moden Ini

Dalam kita mengharungi zaman yang semakin moden ni dengan perubahan teknologi, alam sekitar, pemakanan dan juga corak kehidupan kita sebengarnya memerlukan lebih perlindungan kesihatan. Antioksida sangat penting di zaman moden ini untuk lindungi badan kita.

Read More

7 Tabiat Penyebab Kanser

Kelmarin kami menhadiri kelas bersama Dr haresh di Shaklee Sunway dengan topic Cancer cause and prevention . Apa yang menarik perhatian saya adalah tabiat penyebab kanser . Satu ilmu baru buat saya .

Read More

Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang ‘Full Moon ‘ Dan Parasit Badan

Tahu tak anda apa tu ‘full moon’ dan apa kaitan full moon dan parasit badan. Full moon adalah waktu bulan penuh. Terjadi pada setiap petengahan bulan . Yang bila kita tengok bulan tu macam mengambang je.

Read More

Cirit Birit Berpanjangan Apa Sebabnya ?

Alhamdulillah selepas 4 hari cirit birit berpanjangan hari dah normal . rasa lega dapat buang air macam biasa , kalau tak asik keluar air je .Nangis tau 6 ke 7 kali ke tandas setiap hari ari tu. lemah jadinya

Read More

Cara Mengatasi Marah Dan Stress Dengan Vitamin

Dulu Olie seorang yang mudah stress . Bila stress pula rasa nak marah je, nak transfer stress kite kat orang lain hnaya untuk rasa lega ( buruk betul perangai dulu kan? huhu ) . Selain amalan rohani, sekarang Olie juga dah tahu cara mengatasi marah dan stress dengan vitamin.

Read More

3 Sebab Kenapa Kita Perlu Makan Vitamin

Post Image

Ketahui sebab kenapa kita perlu makan vitamin walaupun sudah makan sayur dan buahan setiap hari untuk bekalkan nutrisi harian kita.Mengapa masih tidak cukup nutrisi dalam sayur dan buah yang kita makan.

Read More

Hati-Hati , kurang Vitamin B Boleh Menyebabkan Penyakit Jiwa

Post Image

Ramai orang tidak sedar yang mereka sedang mengalami kurang vitamin B . Simthomp2 kekurangan vitamin B menyamai seperti anda sedang mengalami masalah jiwa.

Read More

Nutriferon : Bagaimana Sistem Imun Badan Manusia Berfungsi

Tahu tak kita yang dalam badan kita ada antibody semulajadi yang allah telah cipta untuk melindungi kita dari jangkitan penyakit .  sistem imun badan manusia ni sangat kuat dan lebih  baik dari antibiotik buatan manusia.

Read More

vitamin shaklee yang wajib ada setiap rumah

Vitamin Shaklee  adalah vitamin terbaik .Mengikut kajian , vitamin shaklee mampu  memberikan kesihatan yg baik dan boleh di ambil jangka panjang tanpa kesan sampingan.

Read More

Set Berhenti Merokok

Tak dapat di nafikan sangat banyak di pasaran produk untuk berhenti merokok dan masih tidak dapat memberikan kesan berhenti dengan mudah pada perokok .Saya sendiri pernah ingin mencuba beberapa produk lain sebelum ini seperti nicotin replacement , nicotin patch , Nicotin gum, vape dan lain-lain. Tapi Set berhenti merokok ni sangat berbaloi dan mampu buat saya […]

Read More

Vitamin C kanak-kanak

Lama tak update. Hari ni nak share pasal chewable vit c kanak-kanak terbaik ni. Anak-anak saya ni sangat la suka makan vitamin . Entah kenapa tah. Budak lain susah makan vitamin dan ubat. Tapi anak saya ni extremely like pulak. Sampai tahap kena sorok vitamin. Kang habis sebotol sehari. kopak nak beli..huhu.

Post Tagged with ,
Read More

Vitamin berhenti merokok

Set vitamin berhenti merokok yang berkesan untuk korang yang nak berhenti dan yang tengah planing sambil masih bakar rokok..hehe.. Dah faham sangat azam berhenti merokok ni bukan pekara yang mudah kalau tak kena cara dan turn on point dia. Ada yang makin di rancang , makin susah nak berenti.

Read More

Perut Buncit yang memalukan

Masalah perut buncit bukan pada orang yang gemuk je. Orang kurus pun ada masalah ni.Memang sangat menggangu penampilan. Biar gemuk tapi tak de perut.Jangan kurus tapi perut buncit. Masalah ni masih belum ada yang dapat selesaikan dengan berkesan dan forever flat tummy.

Read More

Aisyah kena ulser tekak AKA Tonsiltis

Post Image

Dah 3 hari tak update blog.. Cuti 3 hari. Aisyah demam panas. Ulser tekak atau tonsiltis . Petang kelmarin tu suhu dia panas. Malam nya dia dah macam tak bermaya. Duduk aje. Nampak macam tak sihat sangat.

Read More

Bahaya ubat kawal selera makan

Ramai orang susah nak kawal selera makan.Ye la , mana nak senang kalau badan dah biasa makan banyak. Tetiba kita nak sekat. Terkezut badan.Kalau yang metabolisim tinggi tu tak apa lah. Makan banyak mana pun tak kan naik. Masalah pulak yang memang dah tembam. Bertambah tembam . Tapi kali ni bukan nak cerita Tips kawal […]

Read More

Rawatan sakit buah pinggang semulajadi dan berkesan

Post Image

Dua tiga menjak ni asik dapat kes pesakit buah pinggang. Jalan-jalan raya pun ramai pesakit buah pinggang je yang saya jumpa. Mereka yang dah kena sakit buah pinggang ni memang perlu rawatan sakit buah pinggang semulajadi dan berkesan dan bukan ubat-ubatan lagi. Sebab ubatan adalah salah satu punca kerosakkan buah pinggang.

Read More

osteoporosis pembunuh wanita

Post Image

Osteoporasis memang sangat popular di kalangan wanita. oteporasis adalah kerapuhan tulang dan ia nya selalu terjadi di kalangan wanita. Kenapa wanita ? lelaki pun tak makan kalsium, lagi susah nak makan suppliment dari wanita.. Betul tak? Kenapa wanita je yang mudah kena. Wanita dan osteoporasis tidah dapat di pisahkan.Osteoporosis  pembunuh wanita secara perlahan-lahan .Tapi osteoporasis […]

Read More

Cara rawat selsema bayi

Post Image

Selsema memang lambat baik. Demam dah surut pun selsema masih tak surut, Kadang-kadang sampai berlarutan berminggu-minggu. Meleleh je hingus anak kita.Asik lap je, hidung pulak melecet sampai merah-merah.. kesian..jom kita cuba cara rawat selsema bayi ni. Insyallah dapat membantu anak cepat sembuh.

Read More

Apa itu penyakit tua ?

Post Image

Penuaan bukan sekadar penuaan usia. Penuaan bermaksud kegagalan badan berfungsi dengan baik.Apabila kita mula berusia , semua sel-sel di dalam badan akan mula menua bersama-sama usia kita. Badan yang menua tidak lagi dapat berfungsi dengan baik dan menyebabkan pelbagai penyakit tua dari kegagalan organ serta  penuaan luaran pada fizikal seseorang.

Read More

Vivix

Vivix  Shaklee adalah suppliment anti penuaan yang membantu melambatkan penuaan pada tahap selular . Vivix adalah penemuaan terhebat hasil dari pada perkongsian penyelidikan bertahun- tahun oleh  saintis terkemuka.Dan ia nya exclusive hanya di Shaklee dan tidak terdapat di tempat lain.Selain penemuaan terhebat , Vivix juga adalah SUPER BRAND GENIUS BOOK OF RECORD yang seharusnya dimiliki oleh […]

Read More

Faraj longgar selepas bersalin

Bersalin adalah proses pengorbanan seorang wanita yang mengorbankan nyawa juga mengorbankan diri dari segala segi. Sungguh mulia dan sebab itu sangat banyak ganjarannya.

Read More

Tanda Awal Asthma

Ini pengalaman aku sendiri yang tak sedar bahawanya aku telah diserang asthma beberapa kali dalam 5 tahun ni… huk huk.. 5 tahun dah kena tapi tak sedar langsung, tak terfikir langsung. Sebab nya aku bukan kena serang yang sampai tak boleh nafas langsung atau sampai kena pegi hospital. Aku kena yang mild je.. kot..

Read More

Anak sembelit

Post Image

Anak sembelit sangat merisaukan, kesian, sedih semua ada.lagi-lagi kalau anak yang masih kecil. Anak saya Aisyah berumur 8 bulan mengalami sembelit yang sangat teruk sejak mula makan pepejal. Hati ibu mana yang tak risau kan..

Read More

Sakit Sendi

Sakit sendi , jangan ambil ringan. Sakit sendi menyerang kebanyakkan orang, lebih-lebih lagi yang sudah berusia. Selalu kita dengar keluhan mak-mak kita. Sakit lutut, sakit pinggang, sakit-sakit sendi penyambung tulang.Masih ramai yang belum sedar akan jenis penyakit sendi dan hanya beranggapan ia sebagai penuaan dan mitos orang tua-tua sebagai masuk angin.Tidak kurang anggapan tidak menjaga pantang […]

Read More

Masalah kurang rangsangan

Teringat kisah seorang pelanggan yang baru berkahwin 3 tahun dan mengalami masalah kurang rangsangan seksual selepas melahirkan anak pertamanya melalui cesarean. Dia sendiri tidak tahu yang dia mengalami masalah mati putik dan berangapan yang suaminya tidak pandai merangsang dan merasa jemu dengan hubungan bersama sehinggalah saya menerangkan kepadanya.

Read More

Bahaya Bakteria dalam air minuman

Bahaya Air Mesin Layan DIri PETALING JAYA: Air yang anda beli dari mesin layan diri mungkin tidak sebersih yang anda fikirkan.Sebanyak 29 sampel air telah diambil dari mesin tersebut di seluruh Lembah Klang dan hampir semuanya telah dicemari.

Read More

BAHAYA UBAT BATUK DAN SELSEMA PADA KANAK KANAK

Kanak-kanak seringkali mengalami batuk dan selsema, dan ia membawa kebimbangan di kalangan ibubapa. Gejala batuk atau selsema ini bukan sahaja boleh menyebabkan kanak-kanak tersebut tidak selesa sepanjang hari malah kadang-kadang boleh mengganggu tidur. Ibubapa, dengan niat yang baik, ingin mengubati batuk atau selsema ini. 

Read More