Penapis Air Luar Rumah

Dulu aku pun tak tahu apa perlunya Penapis Air Luar Rumah ni.  yang aku tahu hanya  untuk minum supaya tak perlu masak. Senang lah kerja kan. Tidak juga aku tahu yang air kat Malaysia ni tidaklah sebersih mana  rupanya. Aku fikirkan hanya kawasan  pedalaman. Sehinggalah di terangkan dengan jelas tentang air dan kelebihan pasang Penapis Air di Luar Rumah. Itu pun ambil tahu sikit sejak  berpindah dan tinggal menyewa. Dulu rumah mak rasa ok je walau ada sikit-sikit terasa air tak berapa best.

Penapis Air Luar Rumah

Waktu aku menyewa di takdirkan dapat rumah di kawasan air kotor. Aku hairan kenapa bilik air aku selalu bau masam macam kolam ikan. serius ingat pasal tak basuh bilik air. Rasa macam pengotor sangat sampai bilik air bau macam tu.Lagi aku pelik, sebab asik nak kena basuh pulak.  Lantai cepat je berlengas-lengas. Kotor kekuningan macam berpasir pun ada. Mangkuk toilet pula cepatbetul kuning-kuning dah macam toilet awam. Bulan tu sahaja.lagi memenatkan masalah air kotor kat rumah ni buatkan aku terpaksa mencuci sink basuh pinggan selalu. sebab hanyir dan berkulat-kulat .cepat je . Baju pulak selalu basuh bau busuk atau kekuningan. Ingar sabun pencuci tak bersih.Rupanya sebab air kotor.

 

Waktu ni la terfikir tentang  Penapis  Air Luar Rumah instead of dalam rumah untuk minum sahaja.rasa dah tak bersih sangat dan tak selamat  air. Jika ada di antara korang yang tanda-tanda macam aku ni bermakna tanda memerlukan Penapis Air Luar Rumah. Sebab tanpa tanda pun air memang kotor apatahlagi jika dah ada  petanda-petanda ni.Memang tak selamat air tu. Banyak parasit boleh duduk  dalam air dan kimia-kimiayang kita guna untuk kegunaan air harian. dan gosok gigi.

 

Penapis Air Luar Rumah Berkualiti

Penapis Air Luar Rumah

So sekarang aku dah pasang Penapis Air Luar rumah dan banyak sangat perbezaan. Bilik air bersih dan kurang lah nak mencuci selalu. gosok gigi pun tak de dah rasa karat. yang best sekali tak ada bau hanyir air macam kolam ikan. Tak boleh  terima betul bau tu.  Aku beli di Penapis Air Luar Rumah dengan kualiti sama seperti  di luar sana tapi dapat lah rebate harga kilang. Yang penting air rumah dah bersih. tu je nak. Boleh Pm sendiri di web tadi untuk maklumat lanjut dan rebate.