Dulu saya hanya makan kalsium hanya bila pregnant saja. Itu pun dokter yang bagi. Bukan sebab saya tak suka vitamin , tapi sebab saya tak rasa kesan yang vitamin bantu kesihatan saya. Sehinggalah saya tahu perbezaan ostematrix shaklee dan kalsium biasa.

perbezaan ostematrik shaklee dan kalsium biasa

perbezaan ostematrik shaklee dan kalsium biasa

Kalsium membantu untuk elakkan kita dari masalah kesihatan akibat kalsium yang makin bekurangan. Kalsium sangat penting untuk kanak-kanak dan bila umur semakin meningkat.

Kekurangan kalsium boleh sebabkan :

  • kejang k//aki , kebas dan lenguh .
  • Masalah gigi dan tulang rapuh tanpa had usia , ostoporasisi .
  • Sembelit , tidur yang tidak lena , memburukkan lagi masalah dadah tinggi.
  • Acidic pada yang mengalami gestrik
  • Tumnesaran bagi kanak-kanak
  • Masalah lutut bagi orang dewasa terutama wanita.

Dalam badan kita ada proses pembentukan dan menghakis tulang oleh osteoclast dan osteoblast . Setiap hari tanpa rehat kalsium di hakis dan di bentuk semula. Untuk wanita , proses ini berlaku dengan bantuan hormon . Bila seorang wanita menopouse, proses ini berhenti. Sebab itu wanita sangat berisiko mempunyai masalah osteoporasis berbanding lelaki bila sudah berumur

Kalsium di perlukan setiap hari untuk proses pembentukan sel tulang setiap hari. Tetapi tidak semua kalsium.dapat memberikan manfaat . Kalsium perlulah di serap badan dan di di gunakan oleh badan. Kalsium yang tidak di serap akan mendap dan menyebabkan masalah kesihatan seperti jantung, batu karang dan penyempitan salur darah.Perbezaan ostematrix shaklee dan kalsium biasa adalah Combinasi dengan magnasium untuk penyerapan yang lebih baik dan boron memastikan kalsium di agihkan dan di gunakkan oleh badan sepenuhnya.

Sejak sayaf amalkan ostematrix saya dapat rasa semua manfaat kalsium pada badan.istematrix dah jadi vitamin wajib saya setiap hari terutama lepas penat seharian . ostematrix bagi saya tidur yang lena dan segarkan saya di waktu pagi. Saya juga tak ada masalah sembelit lagi.

Saya sangat cadangkan ostematrix sebagai vitamin asas setiap hari selain vitamin c dan multi vitamin. Kalau anda mempunyai simthomp kekurangan kalsium boleh pm Olie untuk maklumat lanjut .vitamin consultant & pengedar shaklee Olie : 012 677 0032