Selain strategi business dan marketing , Tips menlancarkan urusan business juga penting dari segi amalan rohani. Da masa nya kita berada dalam situasi dan tiada daya untuk lakukan apa-apa . Dan ada kala nya tuhan kehendaki ia terjadi dan kita tidak dapat melawan kejadian allah.

tips-melancarkan-urusan-business

Tak dinafikan , dalam meniaga ada pasang dan surutnya . Sebagai peniaga, selain ilmu perniagaan , kita juga perlu ilmu kerohanian. Sebab rezeki kita dantang dari allah . Sejak berniaga ni saya belajar lebih banyak tentang ilmu kerohanian. Kalu dulu kerja makan gaji tak pula terfikir nak buat amalan. Ya la kan gaji tetap tiap bulan. Buat apa pun kita tahu akan dapat gaji. Tiada kesungguhan. Tapi sejak meniaga ni banyak yang perlu di buat. Tak kan kita nak meniaga banyak tu je kan, mesti nak berkembang.

Masa saya mengandung ieman alahan memang sangat teruk sampai tak boleh nak keluar rumah . Saya tak boleh nak buat kerja apatah lagi nak pegi COD. Masa tu hanya berserah pada allah dan doa yang berterusan. Hari-hari saya doa dan amalkan Tips melancarkan urusan business dengan solat dhuha, zikir dan magnet minda bawah sedar dengan sepenuh keyakinan.

Nak buat amalan rohani ni tak semestinya perlu terlalu banyak. Bagi saya biar sikit tapi istiqomah. Saya mula dengan dhuha 2 rakaat, zikir pun 300 setiap hari. Bila dah mahir baru saya tambah amalan.

Tak di sangka-sangaka macam mangic, sales saya pada bulan terakhir pregnant tu cecah 10k walaupun tak buat apa sangat. Semua berkat doa dan tips melancarkan urusan business yang saya amalkan. Alhamdullilah .

Apa pun yangkita buat jangan di lupakan amalan rohani . 😉