ADAKAH BAHAYAJIKA MENGALAMI MASALAH KEPUTIHAN SEMASA MENGANDUNG ?

Semua ibu2 yang hamil akan ada keputihan  yg lebih dari biasa dan menyebab kan kita risau dan tidak selesa.
rasanya ketiga2 kali saya pregnant pun memang sama ada keputihan  semasa mengandung.

keputihan-semasa-mengandung

Sebenarnya keputihan semasa mengandung ni normal. tujuan nya untuk melindungi faraj dan rahim dari terkena jangkitan. kalau kering je mudah sgt bactria  nak singgah .  cuma keputihan ni kena jaga sebab yis boleh membiak dan menyebab kan jadi keputihan yg tak normal. jgn  pakai panty liner kalau korang mudah  berpeluh.peluh membiak bactria. atau pakai brand poise. rasanya tu kurang berpeluh. sebab saya pakai yg size besar  waktu pantang .  selesa dan kering

keputihan semasa mengandung ni juga di sebab kan hormon estrogen yg sedang  tunggi . ia juga membantu membentuk mucus plug pada pintu rahim. bila semakin hampir nak bersalin akan semakin banyak keputihan sebab rahim mula nak menipis.

selagi keputihan  tu tak berbau, betukar warna dan menyebab kan gatal.ia adalah normal . kena jaga supaya keputihan semasa mengandung ni tak menjadi penyakit .  pasti kan kering selalu seleoas ketandas. cuci dgn pencuci  khas. jgn guna sabun. saya suka pencuci  barra gel nona ruguy.bau sirih . dalaman saya makan set keputihan untuk elak bactria  membiak dan kurang kan sikit keputihan supaya tak terlalu banyak dan menggangu dan yg penting  selamat di ambil waktu hamil.

trusted vitamin consultant . olie  012 677 0032