Berat badan tidak turun walaupun berdiet secara tiba-tiba dan beberapa hari. Di dalam program pelangsingan, ini di panggil “plateau ” atau berat badan yang mendatar tanpa anda penurunan pada penimbang.

berat badan tidak turun walaupun berdiet

Keadaan ini biasa berlaku ketika di dalam program diet di mana berat anda tidak turun untuk beberapa hari setelah ia turun beberapa hari sebelum itu. Plateau biasanya terjadi apa bila anda tidak melakukan aktiviti seperti biasa dan kurang bergerak atau melanggar pantang ketika diet.Badan anda mula tidak membakar kalori .

berat badan tidak turun walaupun berdiet

Akan tetapi anda tidak digalakkan bersenam atau membuat aktiviti berat ketika anda sedang di dalam program diet.Bersenam dan melakukan aktiviti berat akan membuatkan anda lapar dan menggangu diet anda.Cukup sekadar anda banyak bergerak dan berjalan, seperti window shopping.

berat badan tidak turun walaupun berdiet

Plateau yang disebabkan anda melanggar pantang diet anda akan membuatkan berat badan tidak turun walaupun berdiet dan mendatar selama 3 hari. Walaupun anda hanya curi makan 1 hari. Hari berikutnya , anda akan mengalami plateau selama 3 hari. JANGAN PANIC dan jangan berhenti berdiet.Ini bukan pengakhiran diet andan, Ia nya hanya sementara. Bila anda kembali kepada menu asal dan mula bergerak, berat anda akan mula turun kembali.

Di dalam program pelangsingan kami masalah plateau ini boleh di bantu dengan penukaran menu untuk 1 hari supaya metabolisim badan anda mula bekerja semula. Kami akan pantau anda setiap masa supaya sebarang masalah semasa program dapat dibantu.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut Program Pelangsingan dan konsultasi percuma