012 - 677 0032

Kisah Model Penapis Air Coway yang kami terpaksa beli hari tu

Penapis air coway ni siapa tak kenal kan. Dalam shooping mall pun belambak booth coway ni. Tu belum lagi agen coway di merata2 kawasan . Penapis air jenama coway ni dah lama dalam pasaran . Aku ingat lagi masa kerja di wisma uoa jalan pinang, office coway kat bawah tu je. Sebab brand yg trusted ni la yang menarik minat aku untuk beli. Penapis air jenama coway ada banyak model baru yang lebih best dan elegant. So kami pun dapat beli 1 dengan harga penapis air coway yang mampu milik. ( ingat rumah je mampu milik.. haha)

model penapis air coway yang terpaksa beli

Dulu duduk rumah mak ada penapis air dah. Brand apa lupa pula . Tapi tak ada panas dan sejuk macam penapis air coway . So sejak pindah dan berdikari ni terasa la minum air paip yang tak filter . Pulak tu kawasan ni air tak berapa bersih. Jadi kalau dah masak pun masih tak puas hati dengan rasa air tu. Payau je. Tiap hari kami beli mineral water botol gemuk besar tu untuk kegunaan. 1 botol 9.5 liter RM 6 tahan 1 hari (melantak air ).
Mula mula beli ok la boleh tahan. Masuk 2 minggu je dah tak boleh tahan. Masa tu la terdesaknya kami suami isteri cari penapis air . Dalam fikiran memang coway je la.

Ada beberapa jenia model penapis air coway ni. Oppcos pilihan aku model coway yang sejuk panas . Tak payah la susah2 nak masak air dan sejukkan air bagai. Jimat la masa dan tenaga tangan ni ( malas tahap apa tah . hihi ) . Ni antara model penapis air jenama coway yang ada

Penapis air Coway

Penapis Air Coway

 

penapis air coway murah

Model yang standing unit
Hot & cold. Ni kalau korang tak ada kitchen cabinet yg luas atau nak pakai kat office sesuai guna.

Model yang table top. Sesuai letak atas kitchen cabinet atau meja

penapis air coway akali

Yang ni model pilihan aku. Sebab ada akali. Dulu coway tak de akali. Sekarang ada dah. Akali ni sangat bagus untuk kesihatan . Aku beli yang table top. Sangat senang deal dengan health planner coway yang satle kan pembelian penapis air coway aku sampai siap pasang kat umah. Siap dapat promo and free gift.

Ni sistem tapisan air coway. halus betui sampai tak xde rasa air yang pelik2 dah.

Antara sebab utama aku pilih coway. sebab halal. halal  tu confirm tak guna kan filter yang di buat dari tulang haiwan macam beberapa jenis oenapis air kat pasaran. Penting  tau untuk penapis air ada sijil halal . Bukan makanan je kena halal. Air minum pun kena halal.

Pengalaman sejak guna penapis air coway ni sangat merehatkan tangan dari masak air ( ape punya pengalaman) hihi. Jimat la banyak masa . Dan yang penting , anak2 ambil air sendiri sekarang. Kita pun tak risau sebab ada child lock macam pintu kereta. Eh ? . Ye la child lock untuk elak budak2 tekan air panas tu. Kalau tak lecur la kann. So tenaga kaki dan tangan aku banyak jimat . Poket suami pun jimat beli air mineral.hehe.

Untuk korang yang berminat nak jimat kan masa dan yang nak cari penapis air coway terbaik ni boleh wasap je health planner ni . Urusan pantas sampai pemasangan. Mudah nak berurusan . Boleh minta penerangan model mana yang sesuai untuk rumah korang .

Hubungi health planner penapis air coway malaysia . Call boleh , wasap pun boleh.

Encik Hafize
FB Aifiz Pakar Coway
 wasap 0176972096  .

Jangan lupa minta free gift macam aku hari tu n promo tau . Cakap je olie recomen. hehe