Kenapa berat badan tidak turun walaupun sudah mengikuti program pelangsingan ? Ada orang tidak turun pada penimbang tetapi turun pada ukuran badan ” inch lose” . Anda akan mula muat memakai pakaian lama tanpa anda sedar.

Bentuk badan anda kelihatan lebih kemas di hadapan cermin dan nampak kurus.Anda mungkin tidak nampak perbezaan pada penimbang tetapi anda dapat lihat pada bentuk badan .

images (19)

Anda sebenarnya telah membakar lemak dan digantikan dengan otot. Berat badan anda tidak turun kerana lemak telah di gantikan dengan otot. Otot ini membentuk badan anda tanpa lemak-lemak yang berlebihan dan membuatkan anda muat memakai pakaian lama. Badan anda sedang mengecil.

Walaupun berat lemak dan otot lebih kurang sama, tetapi otot tidak mengambil banyak ruang berbanding lemak. Otot terbentuk dari kesihatan yang mempunyai tisu metabolisim dan nampak lebih kemas .Kalau lemak akan nampak agak mengelebeh dan mengambil ruang yang banyak membuatkan anda nampak gemuk.

Penimbang tak akan dapat memberitahu bahawa anda telah kehilangan lemak dan membina otot .Jika anda mengambil sebarang program pelangsingan Penting untuk anda mengambil ukur lilit badan juga selain berat badan untuk anda catatkan dan lihat perbezaan dari masa ke semasa supaya anda boleh mengenal pasti kenapa berat badan tidak turun .

cara ambil ukur lilit badan

Ambil ukur lilit badan pada bahagian atas tangan, perut dan peha.

Kurus dengan membina otot adalah lebih baik dari anda kurus dan kehilangan otot. Kurus yang kehilangan otot akan membuatkan kulit anda mengelabeh dan kelihatan tua dan berkedut.

images (7)

Program pelangsingan kami mengambil berat tetang pemecahan lemak di tempat yang betul supaya anda tidak kelihatan mengelebeh dan membina otot sekaligus membaiki metabolisim yang terbentuk di dalam otot.

Untuk maklumat lanjut Hubungi Pakar Pelangsingan kami untuk consultation percuma dan cadangan Program Pelangsingan yang bersesuaian dengan masalah anda..

😉