Kepakaran kami membantu anda mendapat cadangan vitamin yang bersesuian dengan khidmat nasihat secara profisional Hubungi Olie 012 677 0032 ( Vitamin consultant )

Category Archives: Kecantikkan

Punca kulit tangan berkedut dan cara mengatasinya

Post Image

Punca Kulit Tangan Berkedut Selain muka, tangan adalah tempat yang juga sangat mudah untuk berkedut dan juga   kawasan yang senang terlihat seperti muka. Kulit tangan berkedut sangat biasa di kalangan orang yang dah berumur. Tapi ada juga yang belum tua tapi kulit tangan dah berkedut oleh sebab-sebab tertentu macam persekitaran , pemakanan dan corak hidup.

Read More

Set Kecantikkan Shaklee Terbukti Mencantikkan Kulit Tanpa Kesan Sampingan

Khas untuk anda yang mementingkan kecantikkan yang sihat tanpa kesan sampingan Set Kecantikkan Shaklee sangat sesuai untuk dugunakkan sebagai penjagaan kecantikkan setiap hari tanpa perlu risaukan kesan sampingan.

Read More

Alfalfa Untuk Wanita

Alfalfa untuk wanita atau di kenali sebagai Jamu moden yang  semakin di minati ramai. Terutamanya ibu berpantang dan menyusu . Alfalfa adalah raja segala tumbuhan yang mempunyai akar yang panjang dan menyimpan banyak nutrisi berbanding tumbuhan lain

Read More

Vitamin C hilangkan karat kulit

Tahu tak apa tu karat kulit ? Karat kulit yang kat celah-celah pelipat angota badan kita. Ketiak, celah kelangkang dan punggung, celah hidung, bawah mata, pelipat siku dan

Read More

Hilangkan stretch marks besalin dalam 1 bulan

Dah brtahun saya cari cara untuk hilangkan stretch marks .. Maklumla orang dah beranak, stretch marks di sana sini. Macam gempa bumi daaa.. haha.. Anak no satu memang habis gempa 1 badan. Dari kaki peha, punggung dan perut.. huhu.. Rasa dah pakai segala macam losyen tapi gempa jugak… Tak dapat nak elak..Ada yang gempa kecik, […]

Read More

Hilangkan bintik hitam di muka

Post Image

Muka kalau bintik memang ganggu penampilan.Bintik hitam ni termasuklah pigmentation, parut jerawat dan erut luka. macam mana nak hilangkan bintik hitam di muka dengan berkesan tanpa kesan sampingan.

Read More

Cara hilangkan parut jerawat dengan cepat

Post Image

Parut jerawat memang boleh mencacatkan penampilan kita walaupun hanya seketul je. Hari ni saya nak share cara hilangkan parut jerawat dengan cepat tanpa menipiskan kulit atau memberikan kesan sampingan. Semudah 1 2 3 je.

Read More

Gebukan kulit dengan mudah dan cepat

Post Image

Kulit gebu ni memang idaman setiap wanita gebu ala-ala retis wanita . tak pun model-model yang hot.Nak di fikirkan dapat kulit gebu ni macam jauh panggang dari api, tak tercapai dik akal fikiran. Tak senang wei nak dapat kulit baby balik.Badan dah penuh toksid, dah rosak sana-sini.Dah segala macam radiasi lekat kat kulit ni..huhu..Kalau ada […]

Read More

Kulit cantik dengan kolagen

Post Image

Tahukah kita kolagen bukan sekadar menghilangkan kedutan seperti yang kita biasa dengar. Ramai celebriti dapat kulit yang cantik dengan kolagen walaupun mereka belum berkedut. Jadi manfaat kolagen bukan lah sekadar untuk kedutan. Kolagen mampu mencantikan kulit kita aka gebu.

Read More

7 Sebab anda nampak tua dari usia

Nampak tua dari usia adalah sesuatu yang sangat tak best. Bayangkan kita berjalan beli barang, tiba-tiba juru jual yang lebih ” hakak” tu panggil kita kakak.. Amacam perasaan masa tu ? ” ade ke aku di panggil kakak ” ..

Read More

Manfaat Vitamin c untuk kulit

VITAMIN C adalah vitamin yang sangat di perlukan tubuh. Selain untuk kulit, ia juga sangat penting untuk imun sistem, gusi dan banyak lagi. Tapi hari ni saya nak cerita manfaat vitamin C untuk kulit. Siapa yang ada masalah kulit tu, teruskan membaca..

Read More

Energizing Soy Protein (ESP)

Harga : RM 150.00 Energizing Soy Protein (ESP) dengan protin berasaskan soya ini diiktiraf di seluruh dunia.Mempunyai kajian klinikal yang intensif dan komprihensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi.Di proses pada kadar suhu rendah.Mengandungi “non-GMO ( non-Genetically modified Organism)

Read More

Collagen Powder

Harga : RM 289.00 “Tampak Muda , Rasa lebih muda “ Semakin kita menua, tubuh kita mengahsilkan semakin kurang dan semakin kurang kolagen,mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus disamping kulit yang semakin kendur.Umur bukanlah hanya faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen dalam badan.Kerosakkan kolagen juga boleh di percepatkan dengan faktor luaran seperti matahari,radikal bebas diudara,air dan […]

Read More

Suntikan Vitamin C

MENGAPA SUNTIKAN VITAMIN C BERKESAN ? Suntikan vitamin sebenarnya adalah satu rawatan untuk penyakit seperti cancer dan sebagainya.Ia telah berleluasa di jadikan sebagai rawatan kosmetik kerana keberkesanannya.Nampak tak manfaat vitamin C ni sangat banyak dan sangat di perlukan oleh tubuh kita.

Read More

Kerosakkan kulit akibat sinaran matahari

Apa Kesan Matahari Kepada Kulit ? Matahari banyak memberi manfaat kepada manusia,akan  tetapi ,pendedahan cahaya matahari yang terlalu banyak  dan kerap boleh merosakkan kulit kita. Panas matahari mengeringkan kawasan kulit yang tidak dilindungi dan menghilangkan kelembapan semulajadi kulit. Di samping itu, ultraviolet (UV) matahari boleh menyebabkan ‘ sunburn’ dan  perubahan pada struktur kulit untuk jangka […]

Read More

Tips memikat hati suami

Rumah tangga,  ibarat tanaman yang perlu di jaga.kalau tak jaga maka layu lah ia.Menjadi seorang isteri dan ibu adalah tanggung jawab yang besar dan memerlukan banyak pengorbanan ,lebih-lebih lagi untuk ibu bekerja.Menguruskan anak dan rumah tangga kadang-kadang membuat kita terlupa satu tanggung jawab utama,

Post Tagged with ,
Read More

Kulit Gebu dan berseri

Kita dilahirkan dengan keadaan kulit  gebu dan berseri.Semakin meningkatnya usia ,semakin perlahan-lahan ia hilang dengan pendedahan alam sekitar, pemakanan yang tidak seimbang,kesan sampingan product  dan penuaan sistem badan kita.Shaklee Flawless Beauty Set dapat membantu anda memperbaiki keadaan kulit  dan kesihatan

Read More

Pencerahan Kulit

Siapa tak nak kulit Cerah, Glowing,Gebus dan berseri-seri kan.Terlalu banyak product di pasaran untuk pencerahan kulit ni.Ada yang menjanjikan pencerahan drastik dalam masa beberapa hari tidak kurang juga yang mencerah melalui pengelupasan kulit.Krim pencerahan dalam beberapa biasanya mengandungi steriod yang mampu mencerah dengan cepat yang boleh mendatangkan kesan sampingan apabila berhenti.

Read More

Pakai braces

Aku decide pakai braces ni 2 thn lepas. Di sebabkan last trimester preggy hari tu xpg dental sampai habis pantang, jd bertambah lame la aku pakai. Ade banyak jenis braces ni.tradisional braces (yang boleh tukar2 colour tu), self ligating dan Paling terbaru clear path atau clear braces.yang ni xpakai besi, pakai mcm plastic je dan […]

Post Tagged with
Read More

Set Jerawat Shaklee

Set Jerawat Shaklee Entry kali ni saya nak cerita tetang Set Jerawat Shaklee yang awesome.Ini adalah antara set- set yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee,Macam cerite pada entry lepas tentang merawat dan menghapuskan jerawat dari dalam serta menstabilkan Hormon bagi mengelak jerawat datang balik.

Read More

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP)

Protien dan kecantikan   Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan.  Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ? KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Read More

” Alamak Jerawat !!!!! “

Kebanyakkan orang mesti pernah mengalami masalah jerawatlagi2 mase zaman remaja. paling stress bile sampai tue pun muke masih berjerawat..haishhh nak jumpe orang pun segan, rase cam loser sgt. saya jugak mengalami masah jerawat dari remaja sampai dah kawen.Macam2  product dah pakai.hilang kejap datang balik. memang jenis wajah berjerawat. kalau salah pakai product muka… hamekkk kau !!!.. […]

Read More