012 - 677 0032

Anak sembelit sangat merisaukan, kesian, sedih semua ada.lagi-lagi kalau anak yang masih kecil. Anak saya Aisyah berumur 8 bulan mengalami sembelit yang sangat teruk sejak mula makan pepejal. Hati ibu mana yang tak risau kan..

anak sembelit

Aisyah sembelit yang jenis keluar sikit-sikit. Dan setiap kali nak poo poo sangat keras. Saya terpaksa tolong tarik keluar. Kadang-kdang sampai berdarah-darah keluar. Bayangkan lah baby sebesar itu menanggung sakit nak poo poo. Setiap kali poo poo dia menangis sampai tarik-tarik kain. Nampak memang sangat sakit. Saya tengok pun nak menangis.

Saya ada juga berikan aisyah buah-buahan, pisang dan betik. Tapi masih tak membantu. Aisyah masih sembelit. Doc saran kan hanya berikan serat. Jadi aisyah hanya makan makanan baby yang berasaskan oat .Aisyah tak boleh silap makan sikit, aisyah mesti sembelit balik. Kesian saya tengok…alahai anakku.

Ini Aisyah

INI AISYAH

Saya adalah nurse setia aisyah yang membantu dia di kala dia sembelit. Walaupun saya bantu untuk tarik najisnya keluar tetapi masih tidak dapat meringankan kesakitan aisyah. Najisnya tetap berdarah dah aisyah tetap menagis. Bayangkan baby kecik terpaksa mengeluarkan najis yang besar dan keras tanpa tahu meneran .. Cerita pun saya rasa nak nangis.sob..sob… siapa tak sayang anak kan..

Atas cadangan kawan saya gunakan baby oil yang dititikkan sekitar duburnya bagi melicirkan pengeluran najisnya.. Alhamdullilah.. berkesan membantu aisyah mengeluarkan najis dengan cepat tanpa tersangkut-sangkut. Tapi saya masih tak senang hati sebab aisyah masih ada masalah sembelit.

download (11)

Selepas menggunakkan berbagai kaedah akhirnya saya cuba gunakan Meal Shake Shaklee . Kerana Aisyah masih bayi jadi sukatannya dan cara pengambilan berbeza dengan apa yang di label pada container. Saya berikan kepada aisyah berpandukan cadangan nutritionist. Alhamdullilahhhh….. kesedihan dan kerisauan saya berakhir… lega…. Poo poo aisyah dah normal kembali… Aisyah juga dapat zat lengkap dari meal shake Shaklee

meal-shakes

Sekarang saya dah boleh bagi aisyah makan nasi dan dapat pelbagaikan makanannya.Aisyah pun dah kurang meragam sebab perut dah selesa. Semakin sihat dan tak mudah jatuh sakit. Sebab Meal Shakes bantu imun sistem aisyah yang sedang membentuk. Husband pun happy, tak de dah bini call time kerja mengadu anak sembelit..huhu..

I’m a happy mom now with happy & healthy kids

* Saya tak guna ubat Poo Poo yang dokter bagi. Memang Aisyah saya nak treat secara semula jadi sebab dah pengalaman anak pertama terlalu banyak ambil ubatan, lagi pun aisyah terlalu kecil untuk ambil ubat.

Untuk anda di luar yang ada masalah yang sama boleh hubungi saya untuk consultation percuma.

payment buy

pengedar shaklee