7 Tips Memilih Set Berpantang Untuk Kesihatan Ketika & Selepas Berpantang

Setelah melalui 9 bulan kehamilan dan proses bersalin yang penuh cabaran, kini masanya untuk ibu-ibu untuk proses pemulihan sebelum kembali menjalani kehidupan seperti biasa semula bersama bayi baru. Proses pemulihan ini tentunya memerlukan ibu mengambil Set Berpantang yang terbaik dan berkualiti supaya ibu dapat menggantikan semua yg telah kehilangan semasa proses hamil & bersalin. Set untuk berpantang sudah semestinya harus dapat membantu ibu semakin sihat dan lebih sihat untuk menyusukan bayi baru.

Set Berpantang

Penjagaan berpantang sudah turun temurun dari nenek moyang kita dengan penggunaan herba,penjagaan makanan dan juga rawatan luaran untuk ibu berpantang. Kesemua penjagaan berpantang ini harus la sihat untuk ibu dan juga bayi yang menyusu. Selain dengan Set Berpantang, Ibu-ibu juga di galakkan menjaga pegerakkan fizikal dengan tidak melakukan kerja-kerja berat sehinggan fasa badan sembuh, iaitu 44 hari atau lebih 60 hari. Penjagaan berpantang yang tidak betul dari segi pemakanan mahupun fizikal boleh mendatangkan kesan jangka panjang pada keshatan ibu. Sangat penting memilih Set berpantang yang berkualiti & terbaik supaya tidak mendatangkan kesan lain pada ibu & bayi.

7 Tips Memilih Set Berpantang Untuk Kesihatan Ketika & Selepas Berpantang

  1. Bebas Kimia dan bukan sintetik terutama untuk memulihkan luka kerana boleh menyebabkan tisu tumbuh berlebihan dalam proses sembuh dan menyebabkan kesan jahitan hitam, timbul , keloid atau melekat-lekat di dalam jahitan seperti jahitan czer.
  2. Selamat untuk ibu dan bayi . Tanpa mengandungi julap kerana akan menyebabkan bayi cirit dan ruam atau luka
  3. Herba yang tidak terlalu panas untuk ibu dan bayi menyusu
  4. Tinggi protin, Kaya vit C,Zinc untuk memulihkan jahitan, kesihatan rambut, tulang dan tenaga.  Protin juga membantu memudarkan parut, strechmark dan keserian kulit
  5. Mengandungi multivitamin untuk elak ibu pening & pitam akibat kehilanagn darah dan mengangtikan zat yang hilang
  6. Mempunyai vitamin untuk kesihtan otak seperti choline, dha & EPA untuk mengelakkan ibu semakin pelupa
  7. Mampumengawal emosi ibu dengan zat yang perlu – anti meroyan

Ada banyak pilihan Set berpantang di pasaran, di antaranya Set Berpantang Shaklee yang saya sangat suka dan amalkan setiap kali berpantang. Lihat manfaat dan kelebihan Set Berpantang Shaklee ini yang insyallah membantu kesihatan anda yang berpantang dan bayi yang menyusu. Takan Set Berpantang Shaklee untuk info lanjut.