Nutriferon Shaklee  memang wajib ada kat rumah saya dah umpama first aid kit kat rumah.Nutriferon meningkatkan imumisasi badan melawan  dan mengelakkan jangkitan .

nutriferon-shaklee

Sejak berkenalan dengan Nutriferon Shaklee anak saya dah lama tak ke klinik dan makan antibiotik.alhamdullilah asbab Nutriferon. Aisyah suka sangat nutriferon ni , die ingat jajan?. kadang2 saya terpaksa sorokkan kalau tak hanbis berbungkus2 die nak makan.

Nutriferon Shaklee akan boost imun sistem badan manusia semulajadi untuk lawan jangkitan. Berbeza dengan  antibiotik. antibiotik tidak meningkatkan imun badan malah membunuh imun badan. Antibiotik adalah blind drug yang tujuan dia membantu membunuh bactria  bukan virus ya. hanya jangkitan sebab bactria . kalau virus macam tidak memerlukan antibiotik.

img_20161127_224103

Bahaya antibiotik pada  anak kecil  sebab anak2 kecil sedang membentuk imun badan.Jika anak-anak ini makan antibiotic ,  ia membunuh bactria bersama-sam imun badan. Kalau diperhatikan , anak-anak yang kerap mengambil antibiotik akan mudah jatuh sakit dan berulang.

Selain membunuh imun badan.Antibiotik juga meninggalkan kesan sampingan dan menyebabkan alahan. Antibiotik tidak boleh di ambil tanpa pengawasan dokter .Kekerapan mengambil antibiotik mengundang bahaya pada anak dan menyebab kan .

shaklee-nutriferon

Nutriferon Shaklee membantu kita mengurangkan dan mengelak penggunaan antibiotik dengan menjaga imun sistem badan kita dgn baik dan semulajadi .

Saya sentiasa berikan nutriferon pada anakdan suami setiap kali sudah terdedah pada jangkitan atau sebagai penjagaan awal

Vitamin consultant & Pengedar Shaklee ;  Olie 012 677 0032