Berhenti Merokok Segera Dengan Mudah Tanpa Pengganti Nikotin

Alhamdullilah sudah 3 tahun saya meninggalkan rokok setelah hampir 19 tahun merokok. Saya berhenti merokok dengan segera tanpa menggunakan pengganti nikotin langsung. Saya sendiri hampir tak percaya yang saya mampu berhenti semudah itu setelah banyak kali cuba untuk berhenti merokok dengan pelbagai kaedah .Akhirnya berjaya berhenti sebelum ekonomi gawat. Ketika itu rokok John mula mendapat tempat di hati perokok sebab harga jauh lebih murah walaupun rokok tu rasa sangat tak selamat pada paru-paru.

berhenti merokok

Mula-mula berhenti memang ada withdraw simthomp .Rerambut di saluran penafasan saya mula berfungsi dengan baik dan menjalankan proses detox menyebabkan banyak kahak untuk di buang. Mood saya pula tak menetu akibat keberantungan kimia otak terhadap nikotin dan cuba membiasakan kehidupan tanpa niotin. Selera makan saya meningkat kerana lidah mula ada deria rasa yang selama ini agak kurang akibat merokok. Semua proses pemulihan ni saya lalui dengan mudah dengan pengambilan vitamin yang mengawal ketagihan serta tindak balas badan saya dengan kehidupan yang baru.

Di tempat kerja saya tidak langsung terasa ingin merokok walaupun duduk di kalangan kawan-kawan yang merokok. Mungkin Kesan vitamin  yang saya amalkan merubah rasa rokok pada rasa pahit dan kelat. Selain tu saya tak beri tahu kawan-kawan yang saya sedang berhenti merokok bertujuan supaya tiada siapa yang cuba-cuba offer saya rokok atau menyakat saya. Saya juga amal minyak ikan dan choline yang membantu mengawal otak saya dari rasa ketagihan. Semua ketagihan saya lalui dengan mudah sebenarnya. Yang saya rasa amat sukar ketika itu adalah habit. Habit yang sudah bertahun lamanya. Saya rasa serba tak kena ketika selepas makan dan waktu ke tandas. Seperti ada sesuatu yang kehilangan. Bila penat bekerja pula saya jadi tak tahu buat apa. Sebab waktu2 ni adalah waktu biasa saya akan merokok. Memang kebiasaan seorg perokok merokok selepas makan, selepas penat bekerja dan ketika ke tandas.

Gambar waktu baru setahun bebas rokok

Habit merokok ni dah bertahun saya amalkan sampai menjadi sebahagian dari tingkah laku yang membuat kan hari-hari di awal saya berhenti merokok menjadi sangat janggal. Saya gantikan habit tu dengan makan kekacang,biscut dan juga bermain handphone. Semata-mata untuk rasa waktu-waktu biasa merokok terisi. Alhamdullilah semua nya makin baik sehingga lama kelamaan habit tu hilang dari diri saya.

Saya share kan manfaat Vitamin berhenti merokok yang saya amalkan dengan jadual pengambilan yang betul.

Vivix

  • Merubah Rasa rokok kepada rasa pahit dan kelat menyebabkan saya mula menolak rokok. Selain itu, ia mempercepatkan proses withdraw simthop dan membantu badan saya detox nikotin dengan cepat sambil memperbaiki kesihatan saya yang telah sekian lama rosak akibat radiasi rokok termasuk tahap penafasan saya yang semakain lancar se awal 3 hari.

Omega & Lechithin

  • Membantu menghilangkan rasa ketagihan dan mengawal otak saya yang sudah lama rosak akibat merokok. Ia juga mengurangkan kemurungan saya dan mengawal mood saya. Selain itu, ia sangat baik untuk mereka yang ingin mengurangkan jumlah batang rokok secara semulajadi sebagai rawatan berhenti merokok.

Sudah 3 tahun berlalu. Kehidupan saya semakin baik dan sihat. Badan saya tidak bebrbau dengan rokok. Memeluk dan mencium anak-anak tanpa saya rasa bersalah  kerana tiada sisa nikotin pada badan saya. Penafasan saya makin baik dan saya rasa semakin mudah melaukan hobi saya, berenang tanpa semput. Banyak sangat transformasi berlaku dalam kehidupan saya. Solah-olah saya menjadi orang yang baru.

Testimonial Perokok yang sudah berjaya berhenti

jika anda terniat hendak berhenti untuk kewangan, diri sendiri dan keluarga, lakukan sekarang. Usah bertangguh, sebab kehidupan selepas berhenti sangat menyeroknokkan. Hubungi saya segera untuk rundingan dan cadangan vitamin untuk kehidupan baru anda. Hubungi saya Pakar Kesihatan Lelaki dan rawatan berhenti merokok Raznan 012- 2267509 tekan untuk wasap Segera