012 - 677 0032

Sakit lutut dan wanita tak dapat di pisah kan . Terutama wanita yang sudah berumur dan sudah melahirkan anak. Orang kata sebab tak jaga pantang dulu. Betul ke ? Adakah semua wanita tak jaga pantang ?

sakit lutut di kalangan wanita

sakit lutut di kalangan wanita

Sakit lutut kebabyalkan jadi pada wanita yang sudah berumur. Namun penyebab sakit lutut di kalangan wanita masih tidak di ambil berat sehingga kebanyakkan pesakit menggunakkan pelbagai rawatan yang tidak membantu pulih malah ada yang lebih memudaratkan.

Penyebab sakit lutut di kalangan wanita yang utama adalah kalsium . Wanita perlu extra kalsium beebanding lelaki sebab wanita yang hamil melahirkan dan menyusu kena share kalsium dengan bayi. So ambil kalsium extra banyak memang perlu.

Dalam badan kita ada proses hakis dan bentuk tulang oleh sel osteoclast dan osteoblast . Untuk wanita , proses ini di sokong oleh hormon yang mana hormon ni akan hilang bila seseorang wanita menopouse.Ini lah penyebab sakit lutut di kalangan wanita yang utama. Sebab tu yang sakit lutut teruk ni adalah mak -mak kita yang dah menopouse.

Selain kalsium, collagen untuk sakit lutut juga sebagai kombinasi yang baik dan metawat . Pengambilan vitamin set sakit lutut untuk wanita boleh membantu melambatkan proses hakisan tulang dan menguatkan ligement dan cusion lutut .

Jika anda ada sebarang pertanyaan dan perlu khidmat nasihat atau pesanan boleh pm Olie, vitamin consultant & pengedar shaklee 012 677 0032