Kepakaran kami membantu anda mendapat cadangan vitamin yang bersesuian dengan khidmat nasihat secara profisional Hubungi Olie 012 677 0032 ( Vitamin consultant )

Category Archives: Pelangsingan

Awas Jika Anda Suka Diet Dengan Berlapar

Mengawal berat badan bukan lah pekara yang mudah . Terutama jika kita sudah berumur di mana metabolosim  badan kita sudah menurun. Pelbagai cara turunkan berat badan yang kita cuba termasuk lah diet dengan berlapar.

Read More

Cadangan Menu Makanan Diet Yang Wajib Anda Cuba

Berdasarkan pengalaman program diet dulu dan sedikit sebanyak ilmu nutrisi membantu saya mengamalkan menu makanan diet yang berkesan  sepanjang program detox atau program pelangsingan.

Read More

5 Cara Pecah Lemak Jahat

Post Image

Kalau fikir pasal lemak ni memang stress kan. Boleh di katakan semua orang ada lemak, mesti ada lemak . Yang jadi masalah bila lemak berlebihan . Lebih dari yang kita perlukan. Sebelum kita nak pecah lemak, ambil tahu dulu tentang lemak di badan kita.

Read More

Bersenam Tapi Susah Kawal Makan, Apa Perlu Buat

Bersenam Tapi Susah Kawal Makan, Apa Perlu Buat jika berada dalam situasi macam ni. Sebab kalau kita besenam tapi masih makan macam biasa, apa yang kita burn masa bersenam akan di tambah balik dengan apa yang kita makan.

Read More

5 Jenis Masalah Berat Badan Yang Mungkin Anda Hadapi

Post Image

Kenapa orang lain bersenam boleh kurus tapi tidak anda ? kenapa orang lain makan suppliment kurus tapi bukan anda ? kenali jenis masalah berat badan yang anda hadapi .

Read More

Berpantang tapi Perut Buncit Selepas Bersalin

PERUT BUNCIT SELEPAS BERSALIN masalah perut buncit selepas bersalin pada kebanyakkan ibu2. Dalam pantang dah siap bengkung, ikat ketat2 sampai jalan pun macam amoi jepun. Dah pantang ais,

Read More

Bahaya julap untuk kurus – Jangan salah guna

Julap ni sangat popular di kalangan orang yang nak turun kan berat badan . Julap dah jadi sebagai suppliment utama untuk orang yang nak kurus malah banyak dah program pelangsingan dan produk pelangsingan yang menjadikan julap sebagai salah satu bahan di dalam produk . Julap untuk kurus juga mudah didapati di farmasi walaupun pada asalnya julap ni […]

Read More

Set perut buncit

Masalah perut buncit memang masalah besar. Jenuh nak sorok perut.. Tak terkawal dia membesar bagai johan.hihi.. sabar je lah aku dengan perut ni..Hasil dari hilang sabar tu lah dapat peluang mencuba set perut buncit ni sendiri.

Read More

Perut Buncit yang memalukan

Masalah perut buncit bukan pada orang yang gemuk je. Orang kurus pun ada masalah ni.Memang sangat menggangu penampilan. Biar gemuk tapi tak de perut.Jangan kurus tapi perut buncit. Masalah ni masih belum ada yang dapat selesaikan dengan berkesan dan forever flat tummy.

Read More

kaitan kolagen dan perut buncit yang perlu anda tahu

Pelik tapi benar. kolagen dan perut buncit memang berkait rapat selain dari yang kita tahu lemak dan perut buncit.Masalah perut buncit berkaitan perut buncit terjadi pada kebanyakkan lelaki dan wanita 30 tahun ke atas.

Read More

Set Kurus Shaklee – 4kg dalam 1 bulan

Makin ramai orang sedar tentang kurus yang sihat , berkesan dan tanpa kesan sampingan. Set kurus shaklee sangat popular dan berkesan berbanding set kurus yang lain.Macam mana set kurus di katakan berkesan ialah hasil kurus yang kita dapat yang bukan setakat turun berat badan . Set kurus shaklee memberikan anda kurus yang sihat dan cantik.

Read More

Gempal tapi menarik

Post Image

Gempal tak semestinya anda tidak menarik. Walaupun kurus menjadi idaman semua orang, tatapi ada juga yang suka berbadan gempal atau berisi.Dan ada juga lelaki yang suka kan isteri berisi dari yang kurus halus macam batang mancis…hihi.. Boleh je kalau nak jadi gemuk tapi menarik

Read More

cara mengetahui berat badan yang tepat

Pagi timbang kurang 1 kg , petang naik 1.5kg, Confuse tengok penimbang ni. Rosak ker.? Takkkan 1 hari boleh naik banyak tu.. Saya sharekan untuk korang cara mengetahui berat badan yang tepat .

Read More

Cara potong selera makan

Raya ni banyak maknan sedap ni. Dari satu rumah ke satu rumah.Open house sana, open house sini. Jangan terlebih makan pada yang dah terlebih berat ye.. Habis semua kg masa bulan puasa tu. Nak kawal macam mana maknan sedap..hohoho.. ok, cuba ikut cara ni. Cara potong selera makan . Boleh di cuba sebelum pegi open […]

Read More

Bahaya ubat kawal selera makan

Ramai orang susah nak kawal selera makan.Ye la , mana nak senang kalau badan dah biasa makan banyak. Tetiba kita nak sekat. Terkezut badan.Kalau yang metabolisim tinggi tu tak apa lah. Makan banyak mana pun tak kan naik. Masalah pulak yang memang dah tembam. Bertambah tembam . Tapi kali ni bukan nak cerita Tips kawal […]

Read More

Cara Kawal Selera Makan Dengan Mudah

Hari ni kata diet, sampai tengah hari tak boleh tahan dah. Ambil lauk penuh 1 pinggan. Lepas lunch tak lupa keropok dan biskut-biskut sebagai peneman di kala mulut ni gatal nak mengunyah. Kang tak dapat kunyah, ada yang makan orang pulak. Dah cuba banyak cara kawal selera makan. Tapi macam tu jugak seleranya.. Kawan – […]

Read More

11 masalah bila anda gemuk

Masalah berat badan adalah suatu penyakit yang sangat susah untuk diatasi mahupun dengan ubat-ubatan ataupun  suppliment. Ia sama macam orang kencing manis yang tak dapat nak elak makan makanan manis. Anda akan ada masalah bila anda gemuk yang terpaksa anda tempuhi selagi anda tidak dapat menurunkan berat badan.

Read More

Tips kurus di bulan puasa

Selamat berpuasa semua. Mesti ramai yang nak kurus sambil berpuasa ni. Memang ini lah peluang untuk beribadah sambil kuruskan badan di bulan puasa. Dapat la beli baju raya yang slim sikit macam baju raya erra fazira ni. Tapi kalau tak perut bulat, alamatnya hanya baju kurung pesak je la yang dapat di peragakan..huhu

Read More

Diet Yo Yo

Siapa pernah mengalami  masalah berat badan yang turun naik atau naik semula setelah beberapa kali anda turun selepas berdiet? Ini di namakan Diet Yo Yo.. Macam effect yo yo yang turun naik.

Read More

Apa itu Crash diet ?

Biasa tak dengar tentang crash diet ? dan tahu tak kita apa itu crash diet ? Crash diet adalah bila seseorang hanya makan 1000 kalori ke bawah dalam 1 hari. Crash diet tidak boleh dilakukan untung jangka masa panjang kerana ia  membahayakan kesihatan disebabkan kurang nutrisi dalam badan dengan menu makanan yang terhad.

Read More

Berat badan tidak turun walaupun berdiet

Berat badan tidak turun walaupun berdiet secara tiba-tiba dan beberapa hari. Di dalam program pelangsingan, ini di panggil “plateau ” atau berat badan yang mendatar tanpa anda penurunan pada penimbang.

Read More

Kenapa berat badan tidak turun ?

Kenapa berat badan tidak turun walaupun sudah mengikuti program pelangsingan ? Ada orang tidak turun pada penimbang tetapi turun pada ukuran badan ” inch lose” . Anda akan mula muat memakai pakaian lama tanpa anda sedar.

Read More

Kuruskan Badan Ketika Menyusu

Dah mengandung 9 bulan tentu berkilo-kilo badan naik. Macam mana nak kembalikan berat badan ke berat yang asal..??? Boleh ker nak makan ubat kurus sambil menyusu bayi ni ??

Read More

Set Kurus Shaklee

Sudah banyak mencuba produk pelangsingan tetapi berat badan anda masih tidak turun.Kecewa ingin mencuba lagi tu perkara biasa. Dah banyak wang dihabiskan tapi tak kurus jugak mesti lah kecewa.Takut bila cuba lagi nanti tak turun juga. Kan membazir.

Read More

Kurus Tanpa Berlapar

Tidak semua orang mampu untuk berdiet, lebih-lebih lagi mereka yang obesiti dengan BMI 40 ke atas . Untuk mengawal selera makan adalah sesuatu yang sangat sukar dan sangat mencabar buat mereka. Ini adalah punca utama berat badan bagi masalah mengawal selera makan. Metabolisim yang sudah rosak menyebabkan kita tidak dapat mengawal selera makan.

Read More

Kurus dengan cepat

Program Pelangsingan Express. Adalah antara Program Pelangsingan exclusive kami.Program ini sesuai untuk mereka yang ingin kurus dengan cepat . Tempoh program ini bergantung kepada sebanyak mana kita ingin turun dan selama mana kita ingin meneruskannya.

Read More

Program Pelangsingan

Program ini adalah hasil gabungan dari beberapa cara pelangsingan yang terbaik dan selamat dengan menggunakan produk yang berkualiti dan selamat. Program exclusive kami ini di hasilkan dengan memahami masalah berat badan ,punca dan keberkesanan yang diinginkan pelanggan.

Read More

Set Kurus Shaklee tak berkesan

Terlalu banyak program pelangsingan di luar untuk penurunan berat badan tak kurang juga Set kurus Shaklee. Tapi ramai tak yang dapat kurus sebanyak produk di pasaran.. tak ramai yang berjaya pun. Saya juga pernah menerima feed back customer cakap ” dia jual Shaklee tapi dia gemuk , set kurus Shaklee tak berkesan ” secara tak […]

Read More

Cara Kuruskan Badan

Obesiti adalah suatu penyakit dan bukan sekadar berat badan berlebihan. Di Malaysia ni terlalu ramai yang obesiti sebab menu makanan di malaysia yang tidak sihat dan telah pun menjadi culture makanan turun temurun. Oleh sebab masalah ini pelbagai cara kuruskan badan terdapat di pasaran.

Read More

Pengalaman Kurus tanpa berlapar

Cerita pengalaman kurus tanpa berlapar Dua Tiga hari ni nak habiskan makanan macam sangat susah pula.. Hrmmmm… rasa pelik, sebab selalu boleh habiskan sepinggan dengan senang dan rela hatinya..huhu. sekarang baru makan beberapa ketul kueh dah rasa macam penuh sangat perut ni… Seronok ke tak seronok? ahahahaha.. seronok la boleh kurus tanpa berlapar sebab perut […]

Read More