Kepakaran kami membantu anda mendapat cadangan vitamin yang bersesuian dengan khidmat nasihat secara profisional Hubungi Olie 012 677 0032 ( Vitamin consultant )

Category Archives: Coretan

Service Penapis Air Luar Rumah Blondal

Service penapis air luar rumah blondal Murah Zaman sekarang ramai dah guna penapis air luar rumah . Tujuan untuk menapis air luar rumah supaya se isi rumah dapat air yang bersih . Tak di nafikan air kat malaysia ni belum lagi cukup bersih dari bau, klorin , kuman dan warna2 air. Kadang2 dah masak pun […]

Read More

Mawar Tak Sihat

Hari ni mawar tak sihat, Muntah-muntah. Tak tahu la apa yang salah makan sebab mawar sorang je kena. Dari siang tadi die tak mahu makan. Yang nak hanya performance drink . Ummi dah bagi nutriferon tapi suhu belum turun satu hari semalam.

Read More

PIBG Sekolah Mengimbau Zaman Sekolah

Post Image

Anak sulung dah masuk darjah 1 merasa la ummi ni pertama kali join PIBG sekolah. Kalau dulu kecik-kecik macam tak faham apa ni PIBG. Yang saya faham waktu ibu bapa berkumpul untuk komplain atau di complain. Haha.

Post Tagged with
Read More

Mak Mentua Saya Cuba Ni Untuk Lutut Longgar Dan Sakit

Post Image

Makin meningkat usia makin lutut longgar dan sakit . Penyakit orang tua di kalangan wanita . Ia menyebabkan rasa sakit dan kurang stabil ketika berjalan terutama naik tangga atau bangun dari duduk.

Read More

Tak Beri Anak Duit Belanja Punca Kes ‘Paw’ Di Kalangan Pelajar

Post Image

Kes paw di kalangan pelajar ni bukan jadi pada budak yang dewasa je. yang kecik pun sama. Termasuk mawar yang darjah satu ni . Punca kes paw di kalangan pelajar ni ada macam-macam kes.

Read More

Pengalaman Bersalin Baby Besar

Post Image

Alhamdullilah dah hampir 6 bulan bersalin baby ieman. Baru berpeluang nak cerita pengalaman bersalin baby besar. Ikut dunia perubatan baby besar ni adalah risiko . berisiko pada ibu dan bayi.

Read More

Ergo Carrier Untuk Ieman

Hari ni nak share review pasal ergo carrier untuk ieman yang sihat dan ceria ni. ummi belikkan minggu lepas masa promo fablouse mom 30% off.murah giler.

Read More

Mawar Dah Darjah 1

Post Image

Masa berlalu begitu cepat. Diam tak diam mawar dah darjah 1 . Minggu ni minggu pertama mawar di darjah satu. Memang seronok ummi nampka mawar, mungkin sebab dah biasa ke taska dan tadika dari kecik. Sikit pun tak nangis , mawar nampak independant sangat.

Read More

Tips Rancang kewangan 2017

2016 telah pun melabuhkan tirainya dengan seribu kenangan yang sangat bermakna dan menjadi kan siapa kita pada 2017. berbeza sikit tahun baru kali ni sebab keadaan ekonomi yang tengah gawat. Mungkin berbeza pada tahun – tahun yang lain. tips rancang kewangan ni mungkin membantu korang hadapi tahun 2017 yang lebih mencabar.

Read More

Cara Elak Meroyan Dalam Pantang

Meroyan adalah perkara yang paling di takuti ketika berpantang selain bentan. Meroyan tidak berlaku pada semua ibu bersalin tetapi ada berlaku dan sesetengah kes boleh menjadi penyakit mental. Mengetahui cara elak meroyan dalam pantang dapat membantu ibu-ibu mengurangkan risiko meroyan dan berpantang dengan tenang.

Read More

Vitamin Sebabkan Masalah Buah Pinggang, Antara Mitos Dan Fakta

Vitamin Sebabkan Masalah Buah Pinggang, Antara Mitos Dan Fakta atau Auta . Adakah mengambil terlalu banyak vitamin akan menyebabkan masalah buah pinggang dan boleh memudaratkan kesihatan pengguna ?

Read More

Berjalan Ke Aquaria Dengan Bonus Shaklee

Post Image

Alhamdullilah semalan bonus shaklee dah masuk. Since sekarang cuti seolah dan tak de bawa mawar bercuti kemana-mana gara-gara sibu pindah rumah. So kami plan berjalan ke aquaria je.

Read More

7 Cara Berjimat Cermat Saat Ekonomi Gawat

3 tahun ni memang ekonomi jatuh merundum-rundum. Suka atau tidak kita kena hadapi juga. Suka atau tak poket ku makin kering juga, harga barang makin mahal juga . Di sini lah datang nya semangat  untuk apply cara berjimat cermat saat ekonomi gawat.

Read More

Ais Cream Buat Aisyah Sakit Tekak

hari ni tak dapat  nak update  entry panjang.Sibuk dengan pindah rumah dan aisyah sakit tekak. Agak huru hara menguruskan pindah dan anak-anak ni. Saya perasan  dari kecik  Aisyah ni tak boleh minum air sejuk atau makan apa2 yang sejuk.mesti batuk, flu dan berkahak . ni gara2 makan aiscream  semalam. memang cari nahas la makan semalam. […]

Read More

Shaklee leaders meeting yang lalu

Post Image

assalamualaikum. Semalam berlangsung shaklee leaders meeting di home office sunway. Alhamdullilah banyak input baru dan insentif yang lebih menarik. makin semangat nak hadapi 2017.

Read More

Keputihan semasa mengandung, adakah bahaya?

ADAKAH BAHAYAJIKA MENGALAMI MASALAH KEPUTIHAN SEMASA MENGANDUNG ? Semua ibu2 yang hamil akan ada keputihan  yg lebih dari biasa dan menyebab kan kita risau dan tidak selesa.

Read More

Percutian ke langkawi tajaan Shaklee

Post Image

assalamualaikum . hari ni saya nak share percutian ke langkawi 3 hari 2 malam tajaan shaklee dgn penginapan dan pakage 6 bintang

Read More

Berpantang tapi Perut Buncit Selepas Bersalin

PERUT BUNCIT SELEPAS BERSALIN masalah perut buncit selepas bersalin pada kebanyakkan ibu2. Dalam pantang dah siap bengkung, ikat ketat2 sampai jalan pun macam amoi jepun. Dah pantang ais,

Read More

cara pikat suami

CARA PIKAT SUAMI cara pikat suami ni yang Sebenarnya tak payah tunggu hubungan makin hambar atau suami mula tak endah baru nak pikat suami balik .dan sebenarnya rumah tangga ni setiap 5 tahun perlu di perbaharui dan perlu branding  diri masing2.

Read More

kesihatan melalui kuku

korang penah tak pergi manicure pedicure . saya selalu nampak orang buat. saya sendiri tak pernah lagi try. bagi saya org yang selalu pegi manicure pedicure adalah seorang yang teliti dengan kecantikan dan keaihatan diri. saya ni memang tak rajin . yang sempat dan rajin hanya potong kuku je. nak kikis bagai memang idok le […]

Read More

Tips Mudah Solat

salam magrib. tadi planing nak pg carrefour. memandangkan surau yg muat 6 orang ngam2, kami tukar plan bawa anak main ke wangsa walk supaya nak magrib tak payah bersesak. surau kat wangsa walk besar. tapi telekung tak cukup. walau pun kawasan masih banyk untuk solat. org beratur untuk solat tunggu telekung. akak2 dan adik2. sebenarnya […]

Read More

musim tengkujuh. kelebihan & kekurangan

musim tengkujuh dah sampai..saya suka musim ni sebab saya tak suka panas. biar hujan jgn panas

Post Tagged with ,
Read More

Lelaki & sakit jantung

LELAKI DAN MSALAH SAKIT JANTUNG TAK DAPAT DI PISAHKAN. omega ni vitamin wajib untuk cik somi. dah makin berumur ni kena jaga kesihatan extra sikit. orang lelaki ni kalau kita tak jaga , tak ingat kan , diorg tak hendah kan. (padahal cik somi iols salu igt kan iols makan vitamin ?) salur darah org […]

Read More

Lewat daftar kelahiran anak , Bagaimana nak daftar

Berpantang kali ni agak kelam kabut. mungkin sebab masuk no 3 dan suami sahaja yg jaga kami berempat termasuk urusan rumah dan memasak. saya pulak bersalin czer dan perlu  rehat dari membuat kerja2 berat . sebab terlalu sibuk dgn urusan rumah dah menyesuaikan diri dgn bby baru  kami dah lewat daftar kelahiran ieman .

Read More

anak suka menangis menjerit

Post Image

Aisyah anak no 2. org kata anak no 2 ni lain sikit . Ada yang nak suka menangis menjerit .? mungkin kot. aisyah ni manja sikit sebab masa aisyah lahir saya mula buat shaklee dan tak jadi nak kerja.so aisyah ni penuh kasih sayang .di jaga sendiri kat umah.bertuah aisyah, rezeki aisyah la kan.

Post Tagged with ,
Read More

kenanagan zaman sekolah

mawar nak masuk darjah satu dah. untungnya anak2 sekarang.beg sekolah pun frozen.saya dulu entah beg apa agaknya , tak ingat. kenangan zaman sekolah yang saya memang tak lupa , masa sekolah kat kampung. dulu kecik2 duduk dgn nenek sampai la masuk nak masuk darjah 3 baru pindah ke k.l balik. tau la duduk kampung. nenek […]

Read More

Pengalaman tak berpantang selepas bersalin

Post Image

TAK SUKA BERPANTANG.saya lah tu. antara org yg tak suka berpantang. yg suka hanyalah pantang nampak.haha. Hari share pengalaman tak berpantang selepas bersalin anak ke 3 . Bukan la tak pantang langsung, tapi memang tak berapa nak berpantang. Eh ? cam ner tu.

Read More

kebaikan hobi melukis

wajah siapakah ini ?? entah aku pun tak tahu .? satu ketika dulu. aku seorg pelukis jalanan.. haa gitu intro . boleh buat drama ni.. ? . Hari ni nak cerita kebaikan hobi melukis .

Read More

hilangkan strech mark selepas bersalin

Post Image

dalam banyak2 produk shaklee. collagen paling peberet . paling saya suka. masa mula2 buat shaklee saya dah aim collagen ni. bila mula je dapat bonus shaklee saya beli collagen untuk diri sendiri . tak sia2 membeli walaupun tujuan asal bukanlah nak hilangkan strechmark selepas bersalin.

Read More

PADAH beli vitamin Shaklee murah

sebelum tido nak share kisah cust beli vitamin tadi. sebenarnya bukan sekali saya terima kes macam ni. dah banyak kali . tapi kali ni tergerak nak menulis pasal beli vitamin shaklee murah dari pengedar shaklee yang tidak bertauliah dan hanya mahu mengaut keuntungan tanpa memikirkan nasib pelanggan.

Read More

tanda bayi beralih bulan

Post Image

Dari malam tadi bby ieman meragam.lain dari kebiasaan. mula2 saya ingat  ada yg tak kena dgn apa yg saya makan.mungkin ieman tak tahan.

Read More