Kepakaran kami membantu anda mendapat cadangan vitamin yang bersesuian dengan khidmat nasihat secara profisional Hubungi Olie 012 677 0032 ( Vitamin consultant )

Category Archives: Business Online

Kenapa Saya Pilih Business Shaklee Untuk Sara Hidup

Kenapa saya pilih business Shaklee untuk sara hidup. Cerita ni flash back lebih kurang 2 tahun lepas ketika saya lepas bersalin Aisyah . Saya sendiri pun tak sangka yang sara akan business sendiri dan kerja dari rumah. Tapi saya sangat bersyukur dengan aturan allah yang maha baik ni.

Read More

Azam Tahun Baru 2017 Income 5 Angka Bersama Shaklee Business

Alhamdullilah masih dipinjamkan nafas untuk tahun 2017 .Kalau dulu Olie tak peduli  sangat tentang azam tahun baru .Tapi sejak business Shaklee ni dan sejak celik ilmu ni , teruja sangat nak ada azam dan nak capai azam.

Read More

Perniagaan Bermentor Terbukti Mampu Jana Income Walau Hanya Suri Rumah

Perniagaan bermentor umpama air yang mengalir. Ilmu yang disalurkan tanpa henti memberikan peta perjalanan business yang mampu jana income walau hanya suri rumah.

Read More

Tips Melancarkan Urusan Business Bila Kita Buntu

Selain strategi business dan marketing , Tips menlancarkan urusan business juga penting dari segi amalan rohani. Da masa nya kita berada dalam situasi dan tiada daya untuk lakukan apa-apa . Dan ada kala nya tuhan kehendaki ia terjadi dan kita tidak dapat melawan kejadian allah.

Read More

Jenis Produk Yang Boleh Dijual Zaman Ekonomi Gawat

Post Image

Tidak di nafikan ramai orang dah mula meniaga pada zaman ekonomi gawat sekarang terutama perniagaan online   Namun tidak semua boleh dijual dalam keadaan sekarang . Kenal pasti produk yang boleh di jual zaman ekonomi gawat boleh mengurangkan risiko kita rugi dan buang masa

Read More

Graduate Tapi Tak dapat Kerja,Apa Perlu Buat

Tidak dinafikan zaman ekonomi merundum ni ramai yang hilang pekerjaan  dan juga siswa yang graduate tapi tak dapat kerja  dalam bidang yang mereka graduate.

Read More

Kenapa Kena Mula Business Online Dalam Ekonomi Hari Ini

Kenapa Kena Mula Business Online Dalam Ekonomi Hari Ini . Seperti  yang semua orang tahu, kita sedang mengalami kejatuhan ekonomi .Bukan malaysia je tapi dunia .

Read More

3 Cara Menaikkan Semangat Supaya Anda Kekal Positif

Assalamualaikum . Lumrah kehidupan ada pasang surut, turun dan naik. Macam tu jugak semangat kita dalam meneruskan apa jua yang kita perjuangkan dan usahakan. Seperti korang jugak, saya juga ada turun dan naik dalam kehidupan terutama dalam menjalani perniagaan sendiri yang sangat perlu untuk menaikkan semangat, sentiasa.

Read More

3 Sikap Positif Untuk Menjadi Peniaga Yang Berjaya

Berniaga sendiri atau berniaga online memerlukan comitment yang tinggi.Lebih besar tanggungjawab bekerja makan gaji. Korang perlu  ada sikap positif untuk menjadi peniaga  yang berjaya

Read More

Shaklee leaders meeting yang lalu

Post Image

assalamualaikum. Semalam berlangsung shaklee leaders meeting di home office sunway. Alhamdullilah banyak input baru dan insentif yang lebih menarik. makin semangat nak hadapi 2017.

Read More

Tips uruskan masa untuk ibu bekerja

Hari ni saya nak share kan tips uruskan masa untuk ibu bekerja terutama WAHM . menjadi ibu yang bekerja atau bekerja dari rumah memerlukan pengurusan masa yang bijak supaya kita dapat  buat semua tugas dengan baik tanpa stress. ini tips yang saya gunakan sebagai WAHM. boleh juga di gunakan untuk ibu bekerja. TIPS URUSKAN MASA […]

Read More

Cara urus masa dengan bijak

Post Image

CARA URUS MASA DENGAN BIJAK UNTUK WAHM Saya olie , seorang WAHM. dah 3 tahun saya menjadi pengedar shaklee . Selama 3 tahun banyak ilmu yang saya dapat  dan banyak belajar cara urus masa dengan bijak

Read More

Percutian ke langkawi tajaan Shaklee

Post Image

assalamualaikum . hari ni saya nak share percutian ke langkawi 3 hari 2 malam tajaan shaklee dgn penginapan dan pakage 6 bintang

Read More

Cara menjawab pertanyaan pelanggan melalui PM

Semua orang yang berniaga ada melalui fasa pertama kali nak menjawab pm / pertanyaan customer . Saat yang paling mendebarkan bagi yang tak pernah lalui dan yang bukan peramah sangat macam saya ni. Cara menjawab pertanyaan pelanggan pun kena betul, First impresion itu penting. Teringat buat pertama kali ada pelanggan pm saya melalui FB page […]

Read More

Kelas Nutrisi Shaklee

Ingatkan senang nak jadi penjual vitamin.Rupanya tak semudah itu dengan Shaklee. Sebagai pengedar shaklee yang bertauliah ,

Read More

Produk Shaklee Mahal

Post Image

Saya tahu ramai yang memerhati produk shaklee ni dari jauh ?. Saya dulu pun macam tu rasa produk shaklee mahal. dulu mula2 nak makan Shaklee pun mak yang belikan.kite nak beli memang tidak la .huhu.

Read More

Berniaga Dengan Shaklee

Post Image

assalamualaikum . Diam tak diam dah hampir 3 tahun berniaga dengan Shaklee . oh lamanya. kalau dulu kerja makan gaji tak sampai 2 tahun dah chaw . tukar angin hehe.lagi2 kalau bos tak naikkan gaji, memang angkat kaki jalan.

Read More

Tambah pendapatan sampingan

Ramai orang nak tambah pendapatan sampingan tapi tak tahu cara atau takut tertipu dengan perniagaan yang entah apa2 entah . Sejauh mana perniagaan online membantu kita menambah pendapatan  bergantung kepada teknik dan marketing strategi yang betul.

Read More

belajar berniaga secara online

bismillah. assalamualaikum Saya cuba hari ni untuk kurangkan peggang phone. nak kualiti time dgn anak2 dan suami. nak pi jalan2. asik jalan dlm umah je. ?sebelum melepaskan phone. saya nak share sikit ilmu . semoga bermanfaat untuk korang yang tengah tercari2 ilmu untuk belajar berniaga secara online.?

Read More

Berniaga online berjaya , betul ke ?

Post Image

Berniaga online berjaya dengan ilmu .Bila coching anak2 business teringat macam mana saya dulu mula2 buat shaklee.mula2 buat tanpa ilmu dgn buat berilmu memang tak sama. bila buat dgn ilmu dan aturan kita tersusun .

Read More

Apa itu MLM ? dan kenapa MLM ?

MLM makin ramai yang dah involve dan ramai jugak yg belum tahu pasal MLM. Apa itu MLM ? MLM adalah multilevel merketing. Sisitem markering berperingkat. Pernah kan dengar MLM ni bahaya dan tak baik atau MLM penipu .? ..

Read More

Jana pendapatan secara online

Jana pendapatan secara online sekarang dah macam perniagaan besar. Peluang lebih mudah dari kena bukak kedai.. Memang best. Siapa je boleh berniaga, tak perlu nak master holder ke phd holder bagai. Semua yang berusaha dan gigih memang boleh buat duit.

Read More

Kelebihan orang mendoakan kita

Post Image

Nak cerita kelebihan orang mendoakan kita .Hari raya kedua haritu kami nak pulang dari Afamosa ke kuala lumpur. Masa checkup tukang cuci vila dah siap sedia tunggu nak kemas balik vila yang kmi dah sepah kan tu..hehe.

Post Tagged with ,
Read More

Kelebihan Kerja Dari Rumah

Dulu saya pun kerja macam orang lain. Mengadap jem hari-hari, mengadap boss yang tak prihatin dan sangat kurang masa dengan anak-anak.Rutin harian masa bekerja dulu sama je hari-hari kerja kat office pun ulang benda yang sama.

Read More

Bengkel Nutrisi Shaklee

2 hari lepas pergi bengkel nutrisi Shaklee. Banyak sangat yang dapat belajar. Makin rasa diri tak cukup sihat bila dengar penerangan nutrition. Baru lah tahu betapa pentingnya makanan lengkap untuk kesihatan. Tapi nak ambil makanan lengkap dan cukup semua vitamin memang la sangat tak dapek nak nolong.Lagi-lagi lauk pauk Malaysia ni yang sangat sedap. Mane […]

Post Tagged with
Read More

Peluang Perniagaan

Selain kelebihan ahli , Shaklee juga memberi peluang perniagaan kepada yang ingin menambah pendapatan sampingan atau sepenuh masa. Perniagaan Shaklee sesuai untuk mereka yang ingin memulakan perniagaan tanpa modal besar atau dengan modal besar .

Read More

Berniaga Sendiri

Tidak pernah terfikir yang saya kan berniaga sendiri.Tidak pernah juga berminat untuk berniaga sendiri.Saya bukanlah seorang yang pandai berniaga, bukan juga seorang yang pandai bercakap. Pendek kata tak reti menjual.

Read More

Kerja Dari Rumah atau bisnes dari rumah – Pilihan anda ?

Kos  kehidupan di Malaysia sekarang agak tinggi dan meningkat setiap tahun.Bekerja dari rumah dapat menjimatkan banyak kos seperti kos pengangkutan, makanan dan lain-lain .Di luar negara sudah banyak pelunag pekerjaan yang boleh di lakukan dari rumah dan juga kerja-kerja yang memberi kelongaran untuk ini.Namun, di Malaysia masih tidak banyak tawaran pekerjaan yang boleh dilakukan dari […]

Read More

Berniaga Online

Sebagai ahli ,selain mendapat kesihatan yang baik , menikmati harga ahli yang menjimatkan serta promosi ahli, kita juga boleh berniaga online atau offline dengan Shaklee. Bagaimana berniaga dengan shaklee ?

Read More