012 - 677 0032

Ramai orang susah nak kawal selera makan.Ye la , mana nak senang kalau badan dah biasa makan banyak. Tetiba kita nak sekat. Terkezut badan.Kalau yang metabolisim tinggi tu tak apa lah. Makan banyak mana pun tak kan naik. Masalah pulak yang memang dah tembam. Bertambah tembam . Tapi kali ni bukan nak cerita Tips kawal selera makan, tapi nak cerita tentang bahaya ubat kawal selera makan.

Bahaya ubat kawal selera makan

Ubat ni sangat popular di kalanagn orang yang mengalami masalah berat badan. Nama di Adipex atau yang lebih power Duromine . Ubat ni boleh di dapati di klinik-klinik yang menjalan kan rawatan kecantikan dan ianya sangat murah . 1 packet dalam RM 20 ke RM 50 untuk 1 ke 2 minggu.

bahaya ubat kawal selera makan

bahaya ubat kawal selera makan

Fungsi ubat ni adalah menyekat selera 100%. Kita tak akan berselera langsung. Boleh berlangsung sehingga berminggu kalau kita konsisten ambil setiap hari.Antara bahan utama di dalam ubat ini dalah dadah jenis phentamin aka syabu. Pernah lihat orang yang isap dadah. Kurus macam Zombie. Macam tu la rupa orang yang makan ubat ni.Memang la kurus tapi kurus yang tak cantik.

Kesan sampingan ubat ni adalah

  • Jantung berdebar
  • Wajah yang tidak bermaya
  • Sukar tidur malam
  • Kehilangan otot
  • Penambahan berat badan berganda apabila berhenti
  • Pening
  • Masalah serangan jantung
  • Gestrik

bahaya ubat kawal selera makan

Ada yang desperate nak kurus dan nak murah tak ambil endah bahaya ubat kawal selera makan ni. Selalunya doktor akan bagi pada yang masalah obesiti walaupun ia mendatangkan kesan sampingan yang berbahaya. Ada juga kes orang yang ambil ubat ni terpasa dikejarkan keĀ hospital kerana serangan jantung atau sesak nafas.

Pada korang yang kuat makan , hati-hati lah memilih produk pelangsingan . Jangan sampai memudaratkan kesihatan. Badan nak pakai lama.. Biar gemuk tapi sihat , jangan kurus tapi sakit. Cari la cara kawal berat badan secara semulajadi dan berkesan tanpa merosakkan badan kita yang kiut miut ni..

Semoga memberi manfaat.. šŸ˜‰