012 - 677 0032

5 Perkara Yang Tak Patut di Buat Oleh Peniaga Online

Perniaga online, jika ingin berjaya elak buat 5 perkara yang tidak patut di buat ini . Berniaga online dan sebenarnya ada banyak benda yang kita kena follow. Ada perkara yang tak patut di buat oleh peniaga online untuk memastikan peniagaan terus berkembang dan dapat sales yang banyak. Tapi seringkali peniaga online buat perkara yang tak patut di buat atas sebab-sebab yang tak boleh di terima jika anda sedang meniaga.

5 perkara tak patut di buat peniaga online

Bila kita meniaga kita sedang ingin buat duit dan perlu duit dan nak berkembang. Membuat perkara yang tak patut akan melambatkan proses buat duit.

Cuba chekc kalau ada perkara yang tak patut di buat ni kita terbuat atau mengkin terlepas pandang.

5 Perkara Yang Tak Patut Di Buat Oleh Peniaga Online

  1. Wasap privacy dan tak ada profile pic juga blue tick. Tapi kita nak pelanggan wasap kita
  2. Profile fb kita gambar produk. Tapi kita bercita2 nak buat story telling dan yakin kan pembeli.
  3. Kita nak pelanggan tertarik. Tapi bila pelanggan xnak beli kita sedih atau marah tanpa gunakan sebagai data base jualan di lain waktu
  4. Kita nak duit tapi kita malas buat sales dengab harapan ” untung2 ada org pm “
  5. Kita selalu cakap ” aku saja2 je meniaga isi masa ” padahal poket kita selalu kering

Kita sebenarnya malu pada diri sendiri tapi cuba menyalah kan benda sekeliling supaya kita hanya tonjol sebagai peniaga bermaruah (konon nya )

Kita berangapan semua org berfikiran sama macam kita. Yang takut, yg negetif, yang risau, yang malu

Akhirnya perniagaan kita gah pada ego. Tapi kewangan makin kering sebab sales tak masuk

Buang 5 perkara yang tak boleh di buat oleh kita ni dan upgrade diri kita. Belajar dan buat yang terbaik. Follow step2 orang yang dah berjaya. Buang ego kita . Insyallah semua akan makin mudah.

Follow saya Olie Fazlea untuk kelas-kelas marketing online